چهار روش خلق ارزش در کسب و کار

 

اکثر صاحبان کسب و کار، مخصوصاً  استارتاپ ها، می‌خواهند کسب و کار، محصولات، خدمات و کارمندان آنها "نوآورانه" باشند. در حالی که نوآوری یکی از دوست داشتنی‌ترین ویژگی‌های کسب‌وکار امروزی است، خیلی از کسب‌وکارها بدون اینکه متوجه باشند، محیط کار و فرهنگ ضد نوآوری می‌سازند.

این اتفاق تا حدی به این دلیل است که بسیاری از کسب و کارها به جای خلاقیت و طرز فکر بلندمدت، تمرکزخود را بر هزینه ها، کارایی و رشد کوتاه مدت ميگذارند. این رویکرد، زمان و انرژی ذهنی مورد نیاز برای ایده‌های نو را از مدیران کسب و کار سلب میکند.

زمانی که هدف مجموعه «انجام کار بیشتر در زمان کمتر» است، به دنبال نوآوری رفتن می‌تواند ناکارآمد و پرهزینه به نظر برسد. بسیاری از کسب و کارها به دنبال ثبات در ساختار و نتایج قابل پیش بینی هستند و نوآوری نتایج کمتر قابل پیش بینی را همراه خود دارد.

اما درک این نکته مهم است که مکانیسم‌های مورد نیاز برای رشد یک کسب‌وکار اغلب با مکانیسم‌های حفظ و نگهداری آن متفاوت اند. برای رشد و نوآوری، باید کمی ماجراجویی کنید و مقداری عدم اطمینان و ابهام را تحمل کنید.

برای القای ذهنیت نوآورانه و خلق ارزش در کسب و کار خود، نیاز دارید که روش تفکر  متفاوتی را پیش بگیرید.

 

در اینجا چهار راه برای کمک خلق ارزش در تجارت شما وجود دارد:

 

1. کارایی و نتیجه همه چیز نیست

شیوه‌های معمول مدیریت کسب‌وکار در شرکت‌ها با اندازه‌های مختلف، کارایی و فرآیند مدیریت را بر اساس سود خود می‌سازد. اما نوآوری و خلق ارزش نیازمند یک رویکرد آزمون و خطاست که شامل ریسک و امتحان کردن چیزهای مختلف است. البته، به این معناست که برخی از آنها شکست میخورند. اما این «شکست‌ها» مثل سرمایه گذاری هایی هستند که نتیجه میدهند و به رشد کسب‌وکار شما کمک می‌کنند.

2. با عدم اطمینان دوست باشید

ماهیت اساسی نوآوری و خلق ارزش این است که هیچ چیز قطعی نیست. کسب و کارهایی که در خلق ارزش بهترین هستند معمولاً سراسر ابهام و تغییر هستند. به آن عادت کنید و محیطی ایجاد کنید که امکان آزمایش، اختراع و اکتشاف را فراهم می‌کند. درست است که دستیابی به عملکرد "تقریباً عالی" خوب است، اما آزمون و خطا برای رشد کاملا برعکس این رویکرد است. مراقب باشید که چقدر بر اجرای کارآمد و بدون اتلاف انرژی اصرار دارید. شما به راحتی می‌توانید قاتل ایده‌های مبتکرانه باشید، چون مسیر نوآوری پر فراز و نشیب است.

3. از نوآوری‌های کوچک شروع کنید

گاهی اوقات کوچکتر فکر کردن بهترین راه برای دستیابی به نوآوری است. نیازی نیست نوآوری‌ها و ارزش‌ها بزرگ یا جسورانه باشند. تعیین اهداف و دستیابی به ارزش‌های کوچک و نزدیک ممکن است راه بهتری برای در حرکت نگه داشتن کسب و کار باشد. بیشتر نوآوری‌ها چیزهای کوچک و تدریجی هستند که به فعالیت‌های اصلی کسب‌وکار شما نزدیک هستند. چه محصولات، خدمات، فرآیندها، چه همه موارد.

نوآوری‌ها باید بر روی دستاورد‌های گذشته بنا شوند. نیازی نیست که حتماً انقلابی باشند. ایده‌هایی که کسب‌وکارهای کوچک و استارت‌آپ‌ها باید ایجاد کنند، تماماً در مورد ایجاد ارزش جدید برای مشتریان است. نگران اینکه قبلاً کسی این راه را رفته یا به نظر می‌رسد همان چیز قدیمی در یک بسته بندی جدید است یا از صنعت دیگری قرض گرفته شده است، نباشید.

مهمترین چیز این است که برای مشتریان ارزشی ایجاد کنید که هیچ کس دیگری به آنها به همان شیوه پیشنهاد نمی‌دهد. بهترین نوآوران یاد می‌گیرند که چگونه چیزهای موجود را کمی متفاوت ترکیب کنند یا مفاهیم را از صنایع و حوزه‌های دیگر به کسب و کار خود منتقل کنند.

4. خلق ارزش را قرنطینه نکنید

مطمئناً، نوآوری یک فرآیند متلاطم است که مستعد شکست است. اما سعی نکنید آن را از بخش‌ها یا افراد خاصی در کسب و کار خود جدا کنید. به عبارت دیگر، احساس نکنید که باید ارزش جدید را از بقیه کسب و کار خود جدا کنید، یک بخش افرادی که «اجرا می‌کنند» وبخش دیگر افرادی که «نوآوری می‌کنند».

اجرا و نوآوری باید دست به دست هم بدهند و دانه‌های این زنجیر اشتراک گذاری و یادگیری اطلاعات است. هنگامی که کارمندان، و خودتان، را تشویق می‌کنید تا در مورد چیزهای جدید بیاموزند و طرز تفکر "اونجوری که من میگم انجامش بده" را دور بریزند، نوآوری و خلق ارزش را به کسب و کار خود دعوت خواهید کرد.

در نهایت، درک کنید که "آزمون و خطا برای رشد" یک بازی احتمالات است. هرچه زودتر مشتریان را وارد بازی آزمایشی خود کنید، احتمال برنده شدن شما بیشتر خواهد بود.

در پایان توصیه میکنم کتاب طراحی ارزش پیشنهادی اثر الکساندر استروالدر را مطالعه بفرمایید تا جزئیات دقیق‌تر و شفاف‌تری در این خصوص کسب نمایید

دانلود فایل پی دی اف خلاصه کتاب